راههای کسب آرامش:
1: خواب: تعطیلی قسمتهاى قابل توجهى از فعالیتهاى جسمى و روحى انسان در حال خواب است، و همین تعطیلی موقت سبب استراحت و بازسازى اعضاى فرسوده، و تقویت روح و جسم، و تجدید نشاط انسان، و رفع هر گونه خستگى و ناراحتى، و بالآخره آمادگى براى تجدید فعالیت میشود. و خواب برای انسان بسیار آرامش بخش است همان گونه که خداوند میفرماید:
و خواب شما را مایه آرامشتان قرار دادیم«1»
واقعا از روی تجربه ثابت شده است، افرادى که به صورت طبیعى نمىخوابند افرادى پژمرده، عصبانى، افسرده، غمگین و ناراحتند، و به عکس کسانى که از خواب معتدلى بهرهمند هستند به هنگامى که بیدار مىشوند نشاط و توان فوق العادهاى در خود مىبینند.
2: گفتن و شنیدن سخنان زیبا: چه آرام بخش است محیطى که از سخنان زشت و آزار دهنده پاک باشد، و اگر درست بیندیشیم قسمت عمده ناراحتیهاى زندگى دنیا از شنیدن سخنان لغو و زشت است که آرامش روح و جان و نظامات اجتماعى را برهم مىزند و آتش فتنهها را شعلهور مىسازد. خداوند در توصیف بهشت که سرشار از آرامش است این گونه بیان میکند:
بهشتیان در آن جا سخنان لغو و بیهوده نمیشنوند«2»
حال اگر کسی دوست دارد دنیا برایش مانند بهشت آرامش بخش باشد باید اولا سعی کند زبان خودش را حفظ کند و بعد دیگران را به خوب و زیبا حرف زدن تشویق نماید.
3: اهل بیت پیامبر: در روایتی وارد شده است که امامان کوههای استوار دین هستند و خداوند به وسیله امامان قامت دین را راست نمود و لرزش و تزلزل و وحشت آن را از میان برد«3»
در این روایت امیر المومین علیه السلام اهل بیت را به کوه تشبیه کرده است و خداوند هم در قرآن یکی از خاصیت های کوه را ایجاد آرامش در زمین نام برده است «4»
اهل بیت هم مانند کوهها مایه آرامش افکار و سیراب شدن دلها و نشر ذخایر گران بهای معنویت در میان امّتند. کسانی که پناه گاه محکمی مانند اهل بیت دارند هیچ گاه از طوفانهای وحشتناک که از سوى مکاتب الحادى و منحرف وارد مىگردد ترسی ندارند و به وسیله أئمه هدى این طوفان ها خنثى مىشود و آرامش به مومنین باز میگردد.
4: بی توجه ای به تهدیدات دشمنان: واقعا وقتی دشمنان تجهیزات خود را به نمایش میگذارند دلِ افراد سست ایمان میلرزد و از تهدیدات آنها میترسد، لذا یکی از فنونی که اهل بیت در جنگ به کار میبردند این بود که: یاران خود را سفارش به ایستادگی و عدم توجه به تجهیرات دشمن میکردند همان گونه که امیر المومنین به یاران خود در جنگ جمل این گونه میفرمودند:
چشمهاى خود را فرو گیرید تا قلب شما قویتر و روح شما آرامتر باشد.«5»
حضرت با این سخنان حکیمانه به یاران خود آموزش میدهد که مبادا نگاه کردن به سپاه و تجهیزات دشمن پاهای شما را سست و باعث ایجاد ترس در وجود شما بشود چون پیروزی از طرف خداوند است نه از زیادی سپاه و تجهیزات. این سفارش مولا برای ما هم یک درس است که هیچگاه به خاطر تحریمها و تهدیدهای دشمن آرامش خود را از دست ندهیم و همیشه با شجاعت کامل در صحنه حاضر باشیم.
منابع
1:وَ جَعَلْنا نَوْمَکُمْ سُباتا«سوره نباء آیه 9 و تفسیر نمونه ج 26 ص 19»
2:لا تَسْمَعُ فیها لاغِیَةً«سوره غاشیه آیه 11»
3» قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام فِی خُطْبَتِهِ عِنْدَ ذِکْرِ آلِ النَّبِیِّ ص هُمْ مَوْضِعُ سِرِّهِ وَ لَجَأُ أَمْرِهِ وَ عَیْبَةُ عِلْمِهِ وَ مَوْئِلُ حُکْمِهِ وَ کُهُوفُ کُتُبِهِ وَ جِبَالُ دِینِهِِ بِهِمْ أَقَامَ انْحِنَاءَ ظَهْرِهِ وَ أَذْهَبَ ارْتِعَادَ فَرَائِصِ«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار ج 23 ص 117 باب 7 فضائل أهل البیت»
4:وَ أَلْقى فِی الْأَرْضِ رَواسِیَ أَنْ تَمیدَ بِکُمْ وَ أَنْهاراً وَ سُبُلاً لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ«سوره نحل آیه 15»
5:و غضّوا الأبصار فإنّه أربط للجأش،و أسکن للقلوب«الحیاة ج 2 ص 372»
یاسر مرادی فر ::: چهارشنبه 94/12/19::: ساعت 4:30 عصر